Pagina's

Over mij


Misschien had je hem al door : dit ben ik, Sophie. Een 17-jarige VWO leerling op een school in de pittoreske Noordoostpolder. Ja, jullie lezen het goed, vanuit the middle of nowhere zit ik achter mijn computer blogs te schrijven voor jullie. Mocht je mij dus ooit willen tegenkomen, neem dan een survivalpakket mee voordat je überhaupt maar een stap richting het onbekende noorden zet. Als je het zo bekijkt klink ik niet heel interessant, maar er zit meer achter dit blonde meisje en haar laptop. En dat is precies waar deze pagina voor is : om mij iets beter te leren kennen. Gezellig!

Twee jaar geleden ben ik met mijn moeder en mijn zus verhuisd vanaf het boeren platteland naar een rijtjeshuis in een iets minder boeren stad. (dit mag je met een korreltje zout nemen.) Mijn vader is toen een kilometertje of twintig zuidelijker gaan wonen. Voor de slimmeriken onder ons die het nog niet door hadden: mijn ouders zijn gescheiden. Dit alles mocht de pret niet drukken want het was een periode dat ik heel erg close werd met al mijn vriendinnen en mijn beste vriend, Jasper. Of het dus de slechtste tijd van mijn leven was? Nee! Eigenlijk niet. Alles heeft zijn voordelen en nadelen. Hmm, misschien is dat wel een leuke uitspraak voor een tegeltje aan de muur. Anyway. Dit is hoe ik op dit moment nog steeds leef. Vooral bij mijn moeder en eens in de zoveel tijd bij mijn vader. Maar dit is nog niet alles. Deze schone blonde *lees sarcasme* heeft ook nog eens een 1,5 jaar oudere wonderschone zus, Elaine, die al uit huis is. Wie dan ook nog sinds kort een vriendje heeft. Richard. Ja, het is een beetje ingewikkeld maar we komen er wel. Even samengevat:  Elaine & Richard hebben verkering. Sophie & Elaine zijn zussen. Sophie en Richard zijn.... Sophie en Richard!  en dit alles nog steeds in het gezellige boeren rijtjeshuis.

Elaine, Richard en de loser daarboven ben ik.
Mijn liefde voor mode en make-up is er eigenlijk altijd al geweest. Als jong meisje was ik dol op verkleedfeestjes en in mijn vrije tijd vond ik het heerlijk om in mama's beautycase te duiken. (Sorry mam!) Toen ik ouder was en blogs ontdekte was ik niet van mijn laptop weg te slepen. Ik was helemaal gek van Beautygloss.nl en Teskuh.nl. Sindsdien ben ik alleen nog maar meer gaan lezen. Merken als MAC, Benefit, Urban Decay, Dior en vele andere druppelde langzaam mijn hoofd en ook mijn make-up lade binnen. Het geld daarentegen druppelde *lees stroomde harder dan de Niagrafalls*  uit mijn portemonnee. Ik had werk nodig. Zoals elke puber begon ik in een supermarkt. De Albert Heijn om precies te zijn. Die had ik wel gezien na een jaartje en ik begon in de horeca. Toen ik zestien werd kon ik in een winkel gaan werken als ik dat wilde. Na overal gesolliciteerd te hebben, werd ik aangenomen bij winkelketen Steps. Een vrouwelijke zaak met voornamelijk jurkjes. Op zich is daar niks mis mee maar dat is nou niet echt mijn cup of tea. In de tussentijd werkte ik nog steeds in de horeca. (Lekker combinatie Sophie. Dat gaat vast lukken. Not.) Maar na een poosje werkte dat niet meer en koos ik ervoor weg te gaan uit de horeca en door te gaan met werken bij Steps. Na drie maanden nestelen dacht ik dat ik goed zat. Ik zou hier de komende tijd blijven werken. Tuurlijk, er waren mooiere zaken waar je kon staan, maar ik was tevreden en blij met mijn baan. Wat er toen gebeurde had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik was op het goede moment op de goede plek. Er werd mij een baan aangeboden bij de mooiere zaak. Het was een soort droom die uitkwam. Dezelfde middag heb ik mijn ontslag ingediend bij Steps en ben ik gaan werken bij Masséus Mode, een eenmanszaak wiens naam algemeen bekend is in een minimale straal van 50 kilometer. Doordat ik nu met merken werkte als Maison Scotch, G-Star RAW, Supertrash en vele andere leerde ik meer over het vak en over de mode. Mijn collega's leren mij heel erg veel en ook door gewoon te doen maak ik reuze stappen. Mijn passie groeit en ik heb nu echt mijn draai gevonden.

Bij Masséus Mode
Het laatste wat ik over mezelf wil vertellen (niet het laatste wat ik kan vertellen, want dat is een boekwerk) gaat over mijn stijl. Wat je kan verwachten op mijn blog. Laat ik mijzelf even omschrijven. Qua make-up ben ik bijna elke dag hetzelfde. Highlighter in mijn ooghoek. Een winged eyeliner. Mascara. Wenkbrauwen netjes bijgewerkt. BB-cream en een beetje blush.  Meer niet. Heel erg simpel. Dit neemt niet weg dat ik het heerlijk vind om met make-up te spelen. Ik draag regelmatig ook een mooie lipstick of een gave ooglook, maar mijn signature look is die die ik net beschreef. Nice and clean. Qua kleding ben ik een mix van alles en nog wat. Ik draag graag stoer, maar je zal mij soms ook treffen in een jurkje. Ook ben ik niet vies van een mooie hak, ondanks mijn lengte. Ja, dames en heren, deze dame is 1 meter en 86 (zesentachtig!!!!) centimeter. Mijn verslaving is jasjes. Leren jasjes, colberts, korte jasjes, biker jasjes. Ik heb het allemaal. Mijn stijl kan ik zelf amper omschrijven dus dat mogen jullie lekker zelf gaan ontdekken.

Dit is het wel zo'n beetje. Jullie weten kennen mijn familie, mijn werk, mijn passie en mij. Als je wat wil vragen of gewoon even gezellig met mij wil babbelen mag dat altijd. Stuur mij gewoon een leuke mail via de contact pagina en je hebt het voor elkaar. Verder zeg ik vooral welkom. Welkom in mijn leven. Welkom op BySophie.nl!

Lots of Love,
Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten