Pagina's

woensdag 2 juli 2014

Pinkpop deel 3

As I promised : het derde deel van mijn mega pinkpop verslag. Als er nog langer mee had gewacht dat zou het alweer bijna tijd zijn voor pinkpop 2015 en aangezien ik nu met mijn pootje omhoog zit, heb ik toch niet veel beters te doen. (de dokter vond het nodig mijn halve nagel ar af te halen, that's all. )

Maandagmorgen. Het zou vandaag de warmste dag worden. Good lord. Toen ik de tent open ritste was het al minstens 22 graden en toen was het half 9. (uitslapen is niet zo mijn ding) Plan voor de dag: 1. Telefoon oplader zoeken. 2. de boel afbreken (of achterlaten voor de vogels) en 3. proberen niet dood te gaan van de zon. Jasper was niet uit z'n bed te slepen dus ik ben maar even een mobiele oplader gaan halen. Lange rij, veel hitte. Kortom, ik was pas na een uur en een kwartier terug bij Jasper met een kopje koffie, want daar had ik ook wel zin in gekregen. Intussen kijkt Jasper mij aan alsof ik drie keer verkracht was in bosjes. ''Ik heb koffie, ik kon er niet een voor jou meenemen en je vindt het toch niet lekker.'' Ik win de award voor worst friend ever. Stap een was gezet. Nu moesten we alles inpakken. Jasper was, zoals ik al zei, de meester van kamperen dus ik zou alles in de tassen gooien, dan zou hij de tent fixen. Funny moment, onze buren hadden dezelfde tent als wij en waren al een half uur aan het strugglen om de tent op te vouwen. Jasper deed drie snelle bewegingen en had de tent zo terug in de tas. Je had het gezicht moeten zien van onze buurman. Open mond, like : dafuq... hoe dan?! *evendoorspoelen* Tassen gedropt in de auto en door naar het festival terrein.


De zon stond hoog aan de hemel toen we op het terrein aankwamen. We wilde eerst wat drinken, want uitdrogen na vijf minuten lopen was mogelijk. Toen een man aan onze tafel vertelde dat clean bandit aan het spelen was, sleepte ik Jasper aan z'n roze hoedje mee die kant op. Die zijn live echt heel erg goed. Leuke muziek om de dag mee te beginnen Plus dat het in de tent was, en dus niet zo warm als in de brandende zon. Heel even leek het er op dat het ging regen, wat iedereen echt heel erg graag had gewild, aangezien het 30 graden was. Too bad. Lopende naar Kodaline zijn we watermeloen gaan halen voor 5 euro. Yea, why not. We hadden verwacht dat het bij Kodaline vet druk zou zijn, maar we stonden helemaal vooraan. Jasper blij, ik blij, allebei doof. (oordopjes als je vooraan wil staan zijn niet zo'n slecht idee) Jasper zei dat als we na Kodaline een uurtje vooraan zouden blijven, we ook vooraan stonden bij Stromae. Goed plan dacht ik zo. Als Kodaline klaar was dan zou iedereen vast water gaan drinken enzo. Nou, niet dus. Iedereen duwde naar voren in de hoop een glimt op te vanger van Paul van Haver *ik heb mijn huiswerk ook gedaan. Echte naam van Stormae* Binnen enkele minuten waren er al minstens vijf mensen naar de EHBO getild, bewusteloos of helemaal slap. Ik zei tegen Jasper dat als we niet snel weggingen ik de volgende zou zijn. Op de weg naar water ben ik op vijf handen en een hoofd gaan staan geloof ik. Maar het was het allemaal waard. Ik vond een plekje in de schaduw, Jasper haalde eten en daarna dronken we een heel treetje water. Nog even gekletst met een groep Limburgse dames, die erg gezellig waren, voordat Stromae begon. Ik heb gedanst, gelachen en ben heel erg verbrand. *stap 3 Sophie. You failed!* Het was de beste keuze om terug te gaan naar het veld, anders had ik Alors on Danse mee kunnen zingen vanaf de EHBO.


Het was eind van de middag en we hadden nog wat muntjes te verbrassen. Tijd voor eten, en drinken en nog meer eten. De rest van onze maandag zijn we eigenlijk bezig geweest  met geld opmaken, t-shirts kopen en levend verbranden. In de tussentijd kregen we een aantal verontrustende smsjes dat er een hevige storm op komst was. We dachten dat het allemaal wel meeviel, maar toen we om een uur of acht bericht kregen dat het verstandiger was om nu weg te gaan, hebben we het advies maar opgevolgd. En ja hoor, achter mainstage vandaan kwam een mega zwarte wolk. Ik moest per se nog even afscheid nemen van het mooie weekend. Vlak voor de uitgang draaide ik mij nog even om om vervolgens luidkeels te zwaaien en te schreeuwen ''DOEI PINKPOP! TOT VOLGEND JAAR!'' 

En dat was het einde van het meest awesome avontuur ooit! Met de allerbeste vriend ooit!

Lots of Love,
Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten