Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Pinkpop deel 1

''Hey Sooph, hoe was Pinkpop?" *brede grijns verschijnt* ''Joehoe!!?!'' *Staart met een brede grijns naar de horizon* ''Nou dan niet hoor! Daag!'' *Staart de rest van de dag met een brede grijns voor zich uit tot de zon onder gaat en het te koud wordt om midden op straat te blijven staan*. Of het leuk was? nee. Of het super leuk was? nee. Het was.. Het was... Ik kan jullie niet eens vertellen hoe het was. Zo veel indrukken en zo veel avonturen en ook zo veel mooie mensen. Geweldige artiesten met de tofste muziek. En mix dat allemaal met een flinke dosis zon en blote voeten in het gras en je hebt Pinkpop 2014. Als ik er dan echt een woord aan moet verbinden. FAN-TAS-TISCH!


Zaterdagochtend begin het feest al. OM half acht in de ochtend stonden wij, Jasper en ik, met onze koffers en tent en heel erg veel kriebels in de rij voor camping B. We hebben ons laten vertellen dat dat de leukste camping is voor de beginnende pinkpoppers, dus waarom niet als een blinde kip naar dit advies van een totaal vreemde luisteren? Toen we eenmaal binnen waren was er nog plek zat. Leerschool nummer 1. Je hoeft echt niet om half acht al op de camping te zijn om een plekje te vinden. Alles goed en wel, de zon begon al flink fel te schijnen en deze dame had nog een lange broek aan dus die tent moest er komen en snel een beetje. Jasper was de baas over de kampeerspullen (hij is de professional, ik de loser) en gooide in drie seconde ons Queda tentje in de lucht en hoppa, daar stond hij dan. Ons paleis voor de komende drie dagen. OKe, volgend probleem. Hoe de fuck (excuus) gaan we dat luchtbed oppompen zonder dood neer te vallen van de hitte. Ik besloot dat ik eerst even mijn lange broek en tshirt om wilde wisselen voor slippers, shorts en een cropped top. Jasper, als kampeer expert, had natuurlijk s'ochtends al zijn zomerse kleren aan. Uiteindelijk is het luchtbed opgepompt binnen tien minuten en er is niemand gesneuveld op een paar mieren die onder onze tent liepen na. (Ik dwaal een beetje van het avontuur af. Ik spoel even door.) We hebben de camping verkent. Hebben onze bandjes opgehaald en om half twaalf liepen we richting festivalterrein.


''Ik wist dat het groot zou zijn, maar dat het zo groot was? Holy Shit!'' Dit zei ik bij binnenkomst op Megaland. Niet normaal meer. Mainstage was bijna een flatgebouw en 3FM stage was sowieso zo groot als mijn school. Ik was helemaal overdonderd. We besloten eens een rondje te lopen. Er was een schaduwrijk straatje gemaakt met allemaal kraampjes en eettentjes. Super lekker. Verder stonden langs de rand van het hele terrein allemaal eetwagens met de gewoonlijke friet, kebab en broodjes hamburger. Eigenlijk hadden we de hele dag best veel tijd om te chillen want de eerste artiest die we echt niet wilde missen was Bastille. In de tussentijd heeft HAIM ook nog opgetreden wat ik vanaf het gras gevolgd heb. Lekker achterover een paar nummers meezingen. Heerlijk. Dus dit was het echte pinkpopgevoel? (weer even doorspoelen) EN toen begon het grote feest. Bastille. Omdat we vanaf de zijkant kwamen aanlopen (en omdat ik vrij brutaal ben als het om voordringen gaat) stonden we vrij vooraan bij Bastille. Super vet! Jasper is helemaal gek van Bastille zoals ik gek ben van Chef'Special, dus hij kon het wel waarderen. Dat was ook onze taakverdeling van het hele weekend. Ik liep door de menigte, Jasper volgde en als het een goede plek was riep hij stop. Toen de band opkwam, met Dan erachteraan voelde ik het kriebelen. Daar stonden ze dan. En wat waren ze goed! Ik kon bijna alle nummers meezingen en ik heb super staan dansen. Wat een gave ervaring. En we waren nog maar aan het begin van ons weekend! Toen Bastille klaar was, en Jasper keek als een klein kind dat net te horen heeft gekregen dat hij een ijsje mocht, zijn we maar richting mainstage gelopen omdat DE Rolling Stones zouden beginnen. Ze waren te laat en ik zei wat ik al de hele tijd geroepen had ''Ik geloof pas dat ze komen optreden als de hele set afgelopen is!''. Nou dat hebben ze waargemaakt. Ze hebben zelfs nog langer doorgespeeld. Op het einde voelde je de spanning oplopen tot ze Satisfaction zouden gaan spelen. En toen dat eindelijk kwam, ging iedereen uit zijn dak. Achteraf was het niet zo slim om tot het einde te blijven omdat we er 2 uur (!!!!!!!!) over hebben gedaan om vanaf het terrein naar de camping te komen. Ach, ik heb vrienden gemaakt met een paar Friesche jongens. Het was allemaal wel gezellig. Bij de camping aangekomen waren we zo uitgeput dat we maar gelijk zijn gaan slapen. Die dancetent, daar konden we morgen ook nog heen!

Tot zover het eerste deel van het pinkpop verslag. Donderdag kunnen jullie deel twee verwachten en misschien maak ik ook nog wel een deel drie. Ik heb zo veel verhalen!

Lots of Love,
Sophie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten