vrijdag 27 juni 2014

6 VWO

Long time not seen. Maar ik ben terug met goed nieuws. Niet een beetje goed nieuws. Nee, heel goed nieuws. Ik ben over naar de zesde klas. De zesde klas van VWO wel te verstaan. (duhh sooph, er is ook geen zesde klas havo) Ik kan eindelijk weer rustig ademhalen.

                               haha

Ik had een 3.8 nodig om een 5 op wiskunde te blijven staan. Dan stond ik twee vijven en zou ik gewoon doorgaan naar zes vwo. The thing is... ik heb vaker lager gehaald dan hoger op wiskunde dus een flinke opgave was het wel. Toen ik later met mijn afdelingsleider had gesproken, vertelde zij dat als ik voldoende zou staan op economie, een vier op wiskunde niet erg zou zijn en ik alleen nog even door de bespreekzone heen zou moeten. Ja.. daar werd het niet heel veel beter van. Dan moest ik namelijk een 6,6 halen. Ik weet niet wat moeilijker is. In ieder geval had ik een goed gevoel over economie. (dat betekend beter dan ooit, een vijfje max) Dus laten we dan maar op het beste hopen. Dezelfde avond kreeg ik mijn cijfer voor economie binnen en dat was een 6,1. Ik was helemaal overrompeld door mijn ''hoge'' economie cijfer, maar ik wist dat nu alles af zou hangen van wiskunde. Ai!

Donderdagochtend, de dag na mijn verjaardag, werd ik bedolven onder de whatsappjes. ''Sooph, wiskunde staat op magister. Ben je over?" Ik begon helemaal te trillen. Wat? Wiskunde? Neeee ! Ik wil het gewoon niet weten. De toets was een groot drama en een er hing een dikke twee boven mijn hoofd als een dreigende donderwolk. 4,9. WHAT?! Dat kan niet. Ik heb geen 4,9 op wiskunde. Maar.. maar.. DAN BEN IK OVER? OMFG! Paaaaaap!!! En toen was ik over.

Vanmorgen heb ik al mijn toetsen nog even ingekeken en alles klopt. Mijn mentor heeft een krulletje achter mijn naam gezet en ik kan lekker door. Geen bespreekzone. Gewoon in een keer. Meneer de mentor, ik zei toch dat ik het kon? Laatste jaar, here I come!

Lots of Love,
Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten