donderdag 22 mei 2014

Summer don'ts

Hallelujah! praise the sun. Het is heerlijk weer. Het zonnetje scheen afgelopen week vol uit en de temperatuur steeg hier in de polder tot ruim 25 graden. De korte broeken worden uit de kast gehaald en aangetrokken, omlijst door een spierwitte huid. In Nederland kan het allemaal. In Nederland kan het allemaal... hmm. We zijn nuchter. We geven er eigenlijk niet zoveel om. Denken we. En misschien komt het wel door die nuchterheid want oh my god wat maken wij grote mode missers. Fashion failures van de hoogste plank. Ik snap niet hoe deze mensen het voor elkaar krijgen, maar keer op keer gaat het fout. Laat ik het dan nog een keer vertellen hoe het absoluut NIET moet!

                  *****

1. Té korte broeken.
Als je een vrouw bent die geschapen is met de meest prachtige, mooie, ronde, gebruinde en sexy billen, dan geldt deze fout niet voor jou. Ben je niet zo'n vrouw, let dan op. Er is bijna niks erger dan een short die zo hoog is opgetrokken dat er twee van die zielige, kleine bil kwabjes onder uit komen. Het is al helemaal dramatisch als je dan ook nog eens een meisje van 12 a 13 bent. Brrr! Just. Don't.

2. Strandjurkjes op andere plekken dan het strand.
Er is een reden dat ze strandjurkjes heten. Die draag je op het strand. Als je lekker in de zon ligt en even snel een ijsje wil eten bij de strandtent. Dan trek je snel je jurkje aan en ben je even wat gekleder. Een strandjurkje kan je niet aan naar school, naar je werk of naar het winkelcentrum. Vaak zijn ze veel te bloot en 9 van de 10 keer ook nog eens sheer/doorschijnend. No go!

3. Bronzer overload.
Geen probleem dat je er even een tintje bruiner uit wil zien aan het begin van de zomer, maar er zit niet voor niets een gebruiksaanwijzing bij het flesje zelfbruiner. Breng het gelijkmatig aan op de huid en laat het goed intrekken voordat je je kleding weer aandoet. Anders gaat het vlekken. En zo'n fout kan ik je vergeven. Op een hele hete zomerdag dan wil zelfbruiner nog wel eens gaan vlekken, maar als je erbij loopt als een oempa-loempa omdat je de gebruiksaanwijzing links hebt laten liggen, dan mag je je heus wel verstoppen in een boerka. Bij deze.

4. Té krappe sandalen.
Na een fresh pedicure wil je natuurlijk je poezelige pootjes showen in een nieuw paar sandalen. Ik ken het gevoel. Er is niks beters. Kies dan wel voor een sandaal die past. Een te krappe sandaal ziet eruit alsof je je maatje 38 in een glazen muiltje van maatje 35 hebt gepropt. Gezwollen tenen. Rode enkels. Schrale plekken. Dan kan je pedicure nog zo goed zitten, maar met zulke voeten kan je net zo goed geen tenen hebben. Schoenmaat, how hard can it be?

5. Sokken in sandalen.
Geen uitleg nodig. Gewoon niet doen.

6. Mini bikini.
Sexy heeft voor vele mensen verschillende definities. Voor de een in het sexy om je taille en benen te laten zien. Voor de andere is het sexy om zo veel mogelijk huid te laten zien. Ik ben iemand die het sexy vindt om of je benen te laten zien, of een hals of je schouders. Niet allemaal tegelijk. Als het op bikini's aankomt wil ik in ieder geval dat mijn billen en borsten helemaal bedekt zijn. Daar denken andere toch niet hetzelfde over. Het bikini broekje moet een touwtje zijn. Het topje had net zo goed een paar tepelplakkers kunnen zijn. Niet oke. Maak een besluit, naar de wallen of naar het klooster. Help yourself!

Wooohhh, mocht je jezelf een beetje herkennen in een van de zes. Don't worry. It's nothing personal. Alleen een beetje uhh,,.. opbouwende kritiek. Vrijheid van meningsuiting hoera ! Daarom heeft mijn blog ook comments. Leef je uit.

Lots of Love,
Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten