Pagina's

zondag 6 april 2014

Fresh start

New year = Fresh start. | via Facebook

Ondanks dat de vierde maand van 2014 al lang en breed begonnen is gaat de bovenste quote nog steeds op voor mij. Ik wil weer opnieuw beginnen met BySophie. Want ja, ik ben weer terug. Terug van weggeweest. Ik zal jullie even uitleggen waarom ik ├╝berhaupt weg was en hoe ik nu weer verder wil. Dan zijn jullie weer helemaal op de hoogte van mijn plan om al mijn gezelligheid de komende tijd over het wereld wijde web te verspreiden. Pak de doos bonbons er maar vast bij, want die zal je nodig hebben. Eigenlijk is chocola iets wat je altijd binnen handbereik zou moeten hebben, maar dit terzijde. 

Toen ik voor het eerst begon met bysophie was ik net verhuist. Dat is nu dus dik twee jaar geleden. Ik vond het leuk. Eigenlijk deed ik het puur voor mijn eigen lol en plezier. Het schrijven kreeg ik al snel onder de knie en interesse om over te schrijven waren er in overvloed. Bysophie begon lekker te lopen. Al snel had ik een ruime 150 unieke bezoekers per dag. Ik schreef een artikel per dag over van alles en nog wat. Beetje make-up hier, beetje mode daar, misschien nog ergens een leuk verhaaltje. Blijkbaar vonden jullie het leuk want de bezoekers bleven maar komen. Op een dag heb ik een keer een verslag geschreven over een bezoek aan een lezing van blogger Serena Verbon van Beautylab.nl. Serene wist dit en postte dit verslag op haar eigen blog en BOOM!. Ruim 9000 unieke bezoekers op een dag. Dat aantal liep de dagen daarna af, maar ik hield er zeker wel een paar honderd bezoekers aan over. Dat het zo hard terugliep was mijn eigen schuld. Ik was zo druk met de zomer, mijn vrienden en vooral met school dat mijn blog daar heel erg onder te lijden had. Een paar weken later ging ik op vakantie en was ik voor zeker twee weken niet meer online. Ik kwam thuis en het eerste wat ik deed was het openen van mijn laptop om te kijken hoe het er online voorstond. Ik had mijzelf op vakantie een flinke schop onder mijn kont gegeven dat ik mijn blog echt moest blijven onderhouden, want anders zou het straks te laat zijn. Met een kopje thee in de hand, en alle koffers nog ongeopend op mijn bed tikte ik mijn domeinnaam in in de zoekbalk. ''Error, pagina niet gevonden. Het blog dat u probeert te bezoeken bestaat niet meer.'' SAY WHAT?! Met hoge snelheid opende ik mijn mail in de hoop dat ik een mailtje had van blogger dat er een storing was of een fout. Er was inderdaad een mail, maar niet van blogger. Hij kwam van google. Een standaard robot mailtje die mij het volgende te zeggen had. ''U voldoet op het moment niet meer aan de voorwaarden om een google-account in uw bezit te hebben (leeftijdsvoorwaarde blabla) en dus is deze voor u verwijderd.''  Pardon? Kunnen we dat nog even een keertje herhalen? Ik voldoe, na drie jaar in het bezit te zijn van een account, niet meer aan de leeftijdseisen. Ben ik dan ineens jonger geworden? In plaats van een jaartje ouder, een jaartje jonger geworden? Ik heb nog alles geprobeerd om in contact te komen met degene die hier verantwoordelijk voor was, maar dat mocht niet baten. Alles was weg. Ruim 200 artikelen en over de 200.000 views waren allemaal in een minuut weggegooid. Lieve lezers, dit is het moment waar je het recht hebt om de doos bonbons in een keer leeg te eten. Dat is namelijk precies hoe ik reageerde. Op de bank met flink wat te eten en een hele slechte romantische komedie. Mijn kindje was van mij afgenomen, tenminste zo voelde dat toen als 15 jarige puber. De weken die daarna volgde waren hectisch en druk op school. Ik was al snel afgeleid van de zorgen over mijn blog en was 100% bezig met school. Om een lang verhaal kort te maken: ik had wat cijfers te redden. Dat blog kwam later wel.

Hier zit ik dan. Ruim een jaar later. Zoals ik al zei, een nieuwe start. Ik wil de draad weer oppakken. Natuurlijk kan ik niet verder gaan waar ik gebleven was, maar ik kan wel alles er zo vertrouwd mogelijk uit laten zien. Dezelfde domeinnaam, dezelfde verhalen, dezelfde Sophie. Er zijn alleen een paar kleine aanpassingen. Ik wil mij iets meer gaan richten op de mode kant van bysophie en iets minder op de persoonlijke verhaaltjes e.d. Als ik mijn VWO heb afgerond hoop ik naar de modeacademie te gaan en dan is een beetje schrijven over fashion vast geen verkeerde zet. Mijn interesse voor make-up is altijd gebleven en daar zat het ook zeker niet aan ontbreken op mijn blog. Verder ga ik het in combinatie met mijn school niet halen om elke dag een artikel voor jullie klaar te hebben staan. Hoe ik het wel voor mij zie, staat nog niet vast. Ik zie wel hoe het loopt. Waar ik de vorige keer ook flink de mist mee in ging, is dat ik mij zo verplicht voelde tegenover mijn lezers dat de lol er af was. Soms had ik geen zin om te schrijven en de artikelen die er dan uit mijn vingers komen waren rijp voor de prullenbak. Die kant wil ik in ieder geval niet weer opgaan.

Dus, het startsein is gegeven. We zijn weer begonnen. De komende week ben ik druk bezig met mijn site weer eigen te maken. Voor zij die mij nog niet kennen heet ik jullie van harte welkom. Je leert mij vanzelf beter kennen. Voor zij die mij al wel kennen, welcome back! Ik heb er zin in. Jullie ook?

Lots of Love,
Sophie

2 opmerkingen:

  1. Yes Yes Yes, geen zin hebben in artikelen schrijven omdat het een soort verplichting lijkt had ik precies hetzelfde! Ik wordt zo vrolijk van jou leuke artikelen dat ik graag 1 van die vele (jaja, het worden er weer velen Sophie!) bezoekers op je blog wil worden :) xxx Sannah

    BeantwoordenVerwijderen